Nya klubbar, utbildning och inspirationsdag

Runt om i världen har rotarianer under augusti månad fokuserat på temat medlemskap och nya klubbar. I sociala media har personer med stolthet meddelat andra att de är rotarianer. Klubbar har hyllat medlemmar som bidragit med det där lilla extra som gör mötena trivsamma och serviceprojekten framgångsrika.

I vår del av världen är augusti månaden då vardagen återvänder efter ett sommaruppehåll. Detta gäller också många av Rotaryklubbarna. Skillnaden denna gång är att de nya klubbarna i distriktet är fler än på länge. Vi välkomnar: Stockholm-Downtown, Stockholm-Global City, Stockholm-Kungsträdgården och Stockholm-Östermalm till gemenskapen. Jag hoppas att dessa nya klubbar följs av fler.

Även om sommaren för många i vårt distrikt innebär en period utan föreningsåtaganden har Rotary och rotarianer inte varit overksamma. Runt om i världen har det försiggått aktiviteter som du kan följa på Facebook, Twitter och Instagram. Också i vårt distrikt har det varit verksamhet. Däribland ett ungdomsläger i Roslagen, Sommarrotary i Uppsala, RYLA i Polen och ett genomfört distriktsmästerskap i golf i Vallentuna som resulterade i bidrag till PolioPlus.

Året har nu glidit in i september och Rotarys tema för månaden är utbildning. Rotary Leadership Institut (RLI) ger dig en möjlighet att lära dig mer om Rotary och bli bättre på ledarskap. Utbildningen omfattar tre dagar och är idealisk för den som är ganska ny och nyfiken på rotaryvärlden utanför den egna klubben. Ta ditt medlemskap till nästa nivå! Se distriktets hemsida för mer info. Tala om för din president att du vill delta i utbildningen.

Du har väl inte glömt att pricka in inspirationsdagen i Uppsala lördagen den 29 september? Det blir en dag med stimulerande föreläsningar, berikande möten och intressanta samtal. Vid konferensen möter du föredragshållare från Stiftelsen Gapminder, som talar om Hans Roslings Factfullness, samt Margareta Paras (Uppsala Södra) från Uppsala stadsmission, och generalmajor Anders Brännström (Uppsala Carolina) som funderar kring Rotarys motto Service Above Self.

Du får också höra om framgångsrika serviceprojekt i Lettland, Nepal och Kenya, samt om rotarianer som format framtida ledare i en stockholmsförort. En tidigare Rotary Peace Fellow berättar om sina tankar om framtiden. Vidare kommer det finnas utställningar som ger dig och klubben tips på projekt och samarbeten. Konferensen är på samma plats som förra året – i Uppsala vid Ångströmlaboratoriet. Deltagandet är gratis för distriktets rotarianer. Lunch ingår, men detta förutsätter föranmälan.

Inspirationsdagen efterföljs av middag på anrika värdshuset Eklundshof – 10 minuters promenadväg från konferenslokalen. För middagen betalar du 595 kr till bankgiro 5363-9365 (Rotary distrikt 2350). Glöm inte ange namn. Tveka inte. Anmäl dig senast 19 september till såväl inspirationsdagen som middagen via ClubAdmin eller agevarotary@gmail.com . Mer information får du strax i ett särskilt utskick.

Till sist: det gläder mig att mina obligatoriska klubbesök nu är igång. Liksom guvernörerna före mig imponeras jag av klubbprojektens mångfald och stora spännvidd. Det är många betydelsefulla insatser. Rotarianer bidrar till att främja trygghet- och integration på hemmaplan, och stöder även insatser mot fattigdom och förtryck. Det är ett engagemang i klubbarna som jag tror också skulle inspirera andra om vi berättar om det för personer utanför Rotary.

Jag hoppas få se dig i vimlet på inspirationsdagen 29 september!

Magnus Elfwendahl
Uppsala Carolina Rotaryklubb

IMG_2209

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s