Mentorer, PolioPlus, Hamburg 2019 och en ajournerad höststämma

Distriktskonferensen i september bjöd på inspirerande föreläsare och personligheter. Kommunalrådet Gunnar Johansson blev en snackis med sina träffsäkra kommentarer om vardagslivet i det fiktiva Gimo kommun. Monologmakaren fick flertalet av de 150 deltagarna att dra på smilbanden lite extra.

Oktober månad uppmärksammar rotarykalendern samhällsengagemang. Så gör också jag. I Rotary är vi yrkesprofessioner som aktivt vill bidra till en bättre värld. Detta engagemang har du gemensamt med 1,2 miljoner andra i över 200 länder och geografiska områden. Du, jag och många andra har med vårt medlemskap gjort ett åtagande. Vi är villiga att bidra med yrkeserfarenhet och kompetens till att möta och hantera humanitära utmaningar.

Rotarianer initierar möten och affärsnätverk, mentorskap, arbetsplatsbesök och erfarenhetsutbyte. Aktiviteterna är uppskattade inslag i Rotarys verksamhet. Rotarianer medverkar också till att nyanlända akademiker med högre yrkeskompetens får en möjlighet att snabbare komma in i det svenska samhället i vårt distrikt. För mer information om de pågående projekten se http://rotarymentorer.se/

Den 24 oktober infaller Världspoliodagen. I mer än 30 år har Rotarianer arbetat för att utrota polio en gång för alla. Antalet fall i världen har minskat med 99,9%. Målet är 100% och att aldrig mer ett barn insjuknar i polio. Bill Gates pekar gärna på att Rotarys ansträngningar att utrota polio gör att minst 16 miljoner människor inte fått sjukdomen.

Kampen mot polio kräver mångas medverkanBil & Melinda Gates Foundation har lovat att bidra med två kronor för varje krona som du avsätter till kampen mot polio. På onsdag är det One Day. One Focus: Ending Polio. Se också  https://www.endpolio.org/world-polio-day

Rotary Convention är vår största händelse under året. Här har du möjlighet att få uppleva oförglömliga ögonblick som ger energi och entusiasm. Det finns inte ett bättre sätt att upptäcka Rotarys storhet än på en Convention, enligt min mening. Den 15 december är sista dagen för att dra nytta av den rabatt som följer med en tidig anmälan till arrangemangen i Hamburg 1–5 juni 2019  http://www.riconvention.org/en/hamburg/register

Nu på torsdag, den 25 oktober, fortsätter distriktets ajournerade höststämma. Platsen denna gång är Scandic Infra City i Upplands Väsby, och tiden kl. 18.30. Visserligen är det bara klubbarnas godkända ombud (elektorerna) som har rösträtt på stämman, men alla har yttranderätt och är hjärtligt välkomna. Se också https://www.rotary.se/2350/program-view?id=452420

Hösten är här och de färgsprakande löven faller till marken. Altanmöblerna är på väg in i vinterförvaret och vi sover inte längre med öppet fönster. Klubbesöken närmar sig 40 till antalet, men målet är 67. Jag ser alltjämt fram emot varje besök, och att få träffa och lyssna på medlemmarna. För mig är det viktigt att ha med mig egna intryck och upplevelser i distriktsarbetet.

Sköt om dig tills vi ses

Magnus Elfwendahl

Uppsala Carolina Rotaryklubb

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s