Bloggen september 2017

Peter_Eklund_Rotary_DG_ROTARY_HEMSIDA_bara_WEBB

Sommaren har vi långt bakom oss och det nya Rotary året har tagit fart. De nya funktionärerna inom klubbarna har hittat sina roller och arbetet flyter på.

Förra gången som också var den första då jag skrev på bloggen blev det ju inte helt rätt. Jag glömde att bifoga länken så att många kunde inte hitta vad som skrivits. Jag försökte rätta till detta genom att skicka ett nytt meddelande där länken fanns angiven. Under tiden hann många påpeka för mig att jag missat länken och det fick mig att skriva ytterligare gång, en tredje gång. Då reagerade Google och spärrade mitt mailkonto då de blev misstänksamma för att en avsändare sände över 10 000 mails under några timmars tid! De misstänkte att mitt konto sände ut spam. Då var situationen inte lätt men fadäsen fick till följd att bloggen slog besöksrekord! Aldrig någonsin hade så många besök gjorts! Nu lovar jag att alltid ha med länken då jag ”annonserar” att det finns nytt att läsa.

Klubbesöken är igång

Min belöning för att få vara guvernör är ju att jag får möjligheten att besöka alla klubbar och träffa de olika styrelserna. Under de veckor som har gått har jag hunnit med att besöka ett tiotal klubbar och det är mycket inspirerande att lära känna vad som är på gång inom distriktet. Det är mycket spännande på gång och det finns gamla projekt att vårda och förädla samt nya idéer som ska förverkligas. Det är det som är Rotary, allt som är på gång och snurrar! Det är på många håll ett fantastiskt teamwork som presteras.

Lördagen den 7 oktober, höstens höjdpunkt inom Rotary Distrikt 2350 Distriktskonferens, Höststämma och Distriktsfest med temat:

Engagemang gör skillnad.

Vi hälsar Dig varmt välkommen till Uppsala. Vi lovar Dig en innehållsrik Distriktskonferens, en effektiv Höststämma och framförallt en trevlig Distriktsfest.

En dag att ha kul tillsammans i Rotarys tecken.

Tid: Lördagen den 7/10, registrering med fika öppnar kl 08:45 och konferensen börjar kl 09:30

Plats: Siegbahnsalen på Ångströmlabroratoriet, Uppsala universitet, Lägerhyddsvägen 1, Uppsala.

Goda parkeringsmöjligheter och bussförbindelser.

Lunchen intas på Rest Rullan, en kort promenad från konferenslokalen.

Konferensen avslutas kl 16 och följs omedelbart av Höststämman.

Konferensen är gratis och anmälan sker via ClubAdmin senast 2017-09-28. Deltagande i Distriktskonferensen är gratis!

Festen börjar kl 18.00 är på Göteborgs nation, S:t Larsgatan, Uppsala och kostar 495 kr/kuvert.   Anmälan via ClubAdmin senast 2017-09-27.

Betalning sker till Rotarydistrikt 2350:s bankgiro 5363-9365 senast 2017-09-27.  Glöm inte att ange namn på deltagarna.

Tre rätters middag, underhållning och allsång. Meddela eventuella önskemål om specialkost!

Klädsel; festlig. (För tillresta kan möjlighet till byte av kläder ordnas i lämplig lokal mellan stämma och fest. Meddela önskemål.)

Under Distriktskonferensen kommer olika talare att berätta om sina personliga engagemang och hur detta gör skillnad. Detaljerat program kommer att finnas på Distriktets hemsida och FB sida inom kort.

Utställning i ”House of Friendship” för projekt inom distriktet kommer att arrangeras. Klubbarna inbjuds att på plats presentera sina respektive projekt för varandra. Ytterligare instruktioner kommer.

Vi ses lördagen den 7 oktober.

Charterfest för Rotary Nya Järva lördagen den 2 september

Vi kan glädja oss över att vi har fått en ny klubb i distriktet. Klubben chartrades den 28 juni och själva charterfesten hölls i samband med Tensta Marknad. Det ska bli spännande att följa denna nya klubb som i present bl.a fick den klocka som en gång i tiden tillhörde Solna klubben som lades ned under året 2015-2016.

Ny Rotaract klubb på gång

Just nu pågår förberedelser för att kunna starta en ny Rotaractklubb som kommer att finnas både i Uppsala och Stockholm. Mötena kommer att varvas mellan dessa platser och vi återkommer med fler detaljer som arbetet fortskrider.

Rotary Yrkesmentorer

Projektet Yrkesmentorer fortsätter även under hösten i Uppsala län men på grund av att Arbetsförmedlingen har bytt personal på strategiska positioner i såväl Uppsala som Enköping för detta projekt så pågår en omstart av projektet. Men inom kort planerar vi att bjuda in till nya möten där vi vill matcha mentorer med nyanlända adepter.

I Stockholm fortsätter samtalen med staden för att om möjligt kunna nå en samsyn för projektet så att vi kan komma igång.

RYLA tillsammans med Distrikt 2231

Även i år genomförde vi en RYLA i Gdansk, Polen, tillsammans med distrikt 2231. Denna gång deltog 20 ungdomar i den tre dagars utbildning som ges i ledarskap/management. Kursen innehåller simuleringsövningar där deltagarna får vara aktiva och spela olika roller i en organisation.

RLI och ClubVisioning

Distriktet erbjuder utbildning i rotariana under beteckningen RLI, Rotary Leadership Institute. På distriktets flik på ClubAdmin finns de tillfällen som dessa seminarier ges. Anmäl er till det tillfälle och den plats som passar er bäst. Observera att platsantalet är begränsat så det gäller först till kvarn.

För den eller de klubbar som vill genomföra en analys av sin verksamhet och forma sin framtid finns möjlighet att genomföra ClubVisioning. Kontakta distriktsinstruktören för vidare information.

TRF seminarier

Även TRF seminarierna har nu kommit igång. Klubbarna behöver årligen certifiera sig genom att gå denna utbildning och på så vis vara behöriga att kunna delta i TRF finansierade projekt. En annan viktig förutsättning är ju också att man bidrar till TRF och det måste man göra aktivt. Det sker ingen automatisk inbetalning till någon av fonderna.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s