Blogg juli 2017

PETER BLOGG-BILD

”Rotary – Gör Skillnad”.

Ett nytt Rotaryår, 2017 – 2018, har precis börjat och med det är det min tur att vara guvernör för distrikt 2350. Det känns som ett stort ansvar att få tjänstgöra som guvernör men jag känner ett stort engagemang för min uppgift. Rotary är för mig vänskap, gemenskap och att genomföra projekt, ”Service above self”. Det är kul att genomföra projekt och när man genomför projekt har man kul. Varje år antar världspresidenten ett motto och i år gäller; ”Rotary – gör skillnad”. Och det är det vi gör och vi gör det dessutom effektivt.

Almedalen 2017                                                                                                                                  Vi behöver bli fler medlemmar för att kunna göra ännu mera skillnad. Och för att bli fler medlemmar behöver vi berätta för omvärlden vad vi gör, inte berätta vad vi är. Bäst gör man det i Almedalen och vi hade ett bemannat tält på Cramergatan och inne på Campus Gotland höll vi fyra seminarier där vi berättade om hur vi engagerar oss på de olika temana om fred och integration. Fredsseminarierna hölls i samarbete med Rotary Peace Center vid Uppsala universitet, försvarsmakten, organisationen Kvinna till Kvinna och Sipri. Vad det gäller integration redovisade vi vårt arbete som vi gör inom Yrkesmentorena. Projekten i Uppsala, Gotland och Växjö deltog med mentor/adeptpar och dessa berättade om sina erfarenheter. I Uppsala län har vi nu fler än 90 överenskommelser. Jag är mycket imponerad av engagemanget som mentorerna från Rotary och adepterna lägger ner i strävan att nå resultatet i integrationsarbetet.

I tältet fick vi många frågor om våra olika engagemang. Vi berättade om hur vi gör skillnad för att få åhörarna intresserade av vad vi gör. Och förhoppningsvis kommer några av besökarna att bli våra nya medlemmar. Vi informerade om våra olika fokusområden och dessa kan sammanfattas med orden; Humanitärt engagemang! För den som vill se vad vi gjorde i Almedalen kan titta på bilder, filmer och reportage på Facebook; Rotary i Almedalen.

Guvernörsskiftet                                                                                                             Guvernörsskiftet skedde onsdagen den 21 juni hos Rotaryklubben Uppsala som har sin mötesplats på Kungsängsliljan. Jag vill framföra ett tack till arrangerande klubb och till personalen. Totalt var vi ett 60-tal personer som deltog och för den som önskar se hur det gick till har Lars-Erik Rydbrant lagt ut en film på Youtube (2017 06 21 Guvernörsbyte).

Medlemsutveckling                                                                                                                              Vi står inför ett händelserikt år, där medlemsutveckling är fokus över hela världen. Genom att ihärdigt arbeta med PR/kommunikation når vi ut till omvärlden. Vi behöver berätta om vad vi gör för att visa på den attraktivitet vi har inom våra klubbar. Det är en nyckelfråga att bli fler medlemmar, nya klubbar, större andel kvinnor och yngre medlemmar. Genom samarbete och teamwork kommer vi att kunna nå dessa mål.

Distriktskonferens och distriktsfest                                                                                   Lördagen den 7 oktober kommer vi att hålla vår Distriktskonferens på Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet och samma kväll håller vi distriktsfesten håller vi på studentnationen Göteborg. Vi jobbar just nu med att utforma detaljprogrammet men vill att ni redan nu bokar dagen i era almanackor. Temat för konferensen är ”Engagemang – Gör skillnad”. Olika talare kommer att berätta om sina personliga engagemang och vi samarbetar med andra distrikt och organisationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s