People of Action – Atlanta rapport

Att delta i en Rotary Convention är en alldeles särskild erfarenhet som jag hoppas många fler Rotarianer i vårt distrikt väljer uppleva. Årets convention i Atlanta Georgia USA samlade någonstans mellan 35-40 000 deltagare ! Bara den nigerianska gruppen var 2000 personer och ungefär lika många kom från Japan. Såklart dominerade USA men inslaget av deltagare från Asien, Afrika och Sydamerika var påfallande. Inte märkligt med tanke på att det är länder där Rotary växer men ändå var den svenska gruppen försvinnande liten. Och detta trots att vi är ett av de Rotary-tätaste länderna i världen.

Vad man tar hem från en upplevelse som detta är naturligtvis högst personligt men några några saker vill jag dela. Man gjorde en stark plädering för fortsatt stöd för att utrota polio. Bill Gates visade sitt stöd för fortsatt samarbete och låt mig säg att han är en bättre företagsledare och filantrop än talare. Några reflektioner kring detta delgav jag Erik Liljencrantz i bifogade intervju

Mängden av breakout sessions var bedövande men för mig kom en som handlade om flyktingmottagandet i Tyskland och vad Rotary bidragit med som mycket relevant för vår del.

Några av del presentationer som jag kommer att minnas är bl a denna om Rotary´s nya kampanj People of Action. Detta måste vi ta till oss i allt det vi berättar om vilka vi är och vad vi gör.

En annan minnesvärd talare var Brittany Arthur ROTARACTare som hade ett tydligt budskap till oss i Rotary. Lyssna här på Brittany´s (lite långa) men mycket inspirerande anförande i Atlanta.

Avslutningsvis måste jag såklart dela vår nye världspresident Ian Riseley´s avslutningstal. Lyssna noga, här talar han om kvinnors deltagande i Rotary (måste bli fler), miljön och klimatet (måste bli mer framträdande) och vårt engagemang (måste bli starkare och redovisas).

                                                   Rotary making a difference !

Har du tid och lust att ta del av en lättsam och trevlig rapport från Convention klicka här får du ta del av Erik Liljencrantz från D 2370 proffsiga videorapport.

 

 

En reaktion på ”People of Action – Atlanta rapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s