Vilka Rotary veckor !

 

De senaste  veckorna har varit mycket Rotary-intensiva.

Den 7-9 genomfördes detta års Zoninstitut för vår zoner 15 och 16 på Arlanda. (Om zoner se tidigare blogginlägg). För oss deltagande guvernörer och inkommande guvernörer samt RI funktionärer i zonerna var det en möjlighet att träffa varandra och den bl a den inkommande världspresidenten Ian Riseley och vice världpresidenten Jennifer Jones.

img_0705
Från vänster RID Manoj Desai RID Mikael Ahlberg, RIPE Ian Riseley, RIvP Jenniver Jones, PRID Carl Wilhelm Stenhammar
img_0688
RIvP Jennifer Jones et ego

Det var många intryck och insikter men jag tar med mig bla att Ian Riseley nämnde ”vocational network”  dvs yrkesnätverket flera gånger liksom ”visibility in social media”. Jennifer Jones känns som en frisk fläkt bredvid alla gubbar och vi får hoppas att hon får bli världspresident innan hon är pensionär.

Jag fick ett kort samtal med Jennifer och informerade henne om vad vi gör när det gäller mentorskap för nyanlända högutbildade. Dessutom en kort redogörelse för Rotary Nya Järva. Här önskade Jennifer mer information om denna unika klubb (ub).

En ”takeaway”  från institutet är mötena med Rotaractarna Örjan Selien och Søs Brydegaard Rasmussen i flera seminarier och scendebatter om bla medlemsutveckling och Rotarys framtid. Deras uppmaning till oss är ”Create leaders” och ”Take Rotary online”

img_0698
Från vänster Örjan Selen ,Søs Rasmussen och Suzan Stenberg PDG.

Söndagen den 9 oktober uppfördes de sista två föreställningarna av Opera Fantastica i Berwaldhallen i Stockholm. En enastående uppsättning av en trehundrahövdad kör, symfoniorkester och lysande solister. Örongodis för hela slanten. De sammanlagt fyra föreställningarna i Eskilstuna respektive Stockholm var så gott som utsålda och torde ge ett rejält bidrag  till drogförebyggande projekt, socialt företagande och integrationsfrämjande projekt inom distrikten 2350 och 2370.

Grand finale på Opera Fantastica !


Så följde en arbetsvecka fylld med klubb-besök i Stockholm City Första Frukost, Rotary Nya Järva (ub), min egen klubb Stockholms Västra, Vasaborgen, Bromma och Järfälla Kvarnen. Så stimulerande och roligt !

img_0711

Vasaborgens president Lars Thidevall bjuder på bröd.

img_0729
Järfälla Kvarnens president Tommy Lillqvist et ego.

Den 15-15 oktober var det så dags att representera distriktet på vårt granndistrikts 2370 distriktskonferens. En väl genomförd klassisk konferens under ledning av Rtn Jonas Hallberg.

img_0734

Jag fick tillfälle att framhålla det goda samarbete mellan de två Stockholms-distrikten och hur viktigt det är att vi ser bortom klubbar och distrikt. Vi är alla Rotary International och ska inte kännas vid gränser. Öppenhet och samarbete behövs i världen och i Rotary om vi ska överleva.

En av de mest gripande presentationerna under konferensen gjorde DGE Christin Sagan Landmark från D 2250 (Vestlandet) som berättade om projektet 10 000 Happy Birthdays som deras distrikt nu är i färd med att stödja med ett ”global grant”. Christin hoppades starkt att svensk distrikt vill vara med och rädda mödrars och barns liv. Detta projekt är ett samarbete med Laerdal Global Health en icke vinstdrivande stiftelse som utbildar barnmorskor främst i Afrika i moderna förlossningsmetoder som räddar mödrarnas och barnens liv. Se videon 10 000 happy birthdays och lär dig om projektet.

På lördagskvällen blev det en lysande fest sång och dans och på söndagen avslutades programmet med en stund för reflektion och insikter i ett möte i Fisksätra moskén med biskop Bengt Wadensjö och imam Awad Olwan  vars bok jag givetvis inhandlade.

img_0751       2016-10-23-22-46-03


 

Den 19 oktober genomförde TRF kommittén sitt årliga Rotary Foundation seminarium. 38 personer från nästan lika många klubbar och såg genom sitt deltagande till att deras  klubbar nu kan söka medel från Rotary Foundation. Tyvärr är det flera klubbar som varken söker TRF pengar eller bidrar även om antalet har minskat  de sista åren.

img_0765
IPDG Carin Johannesson

IPDG Carin Johannesson DRFC höll tillsammans med Urs Göbel fd rektor i Östra real i det mycket informativa och klargörande seminariet där vi inledningsvis även fick se en dela av skolans fina konst.

 

 

 

 

img_0762
Prins Eugen  ”Stad i ljus”

————————————————————————–

Den 20 oktober genomfördes i Tibble gymnasium en välbesökt Rotary Affärsnätverk Norr ett välbesökt möte där vi lyssnade på Stefan Sebö (se tidigare inlägg).

2016-10-20-07-55-56
Srefan Sebö in action

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s