What´s next ?

Den 5-6 oktober äger detta års GETS (Governor Elect Training Seminar) rum på Arlandia Hotel. Från Rotary Uppland (D 2350) deltar DGE Peter Eklund från Uppsala Linné. I anslutning till GETS genomförs alltid ett sk Zoninstitut. I detta fall för zonerna 15 och 16.

zone-map_europe_2016

Zoninstituten samlar guvernörer och andra RI tjänstemän i zon(erna) samt intresserade presidenter och medlemmar. Inbjudan till årets institut har gått ut till alla klubbar men kan även finnas här.  Vi är stolta att få vara värdar för ett institut och med anledning av hundraårsjubiléet av The Rotary Foundation kommer ett av TRFs viktigaste program – ”Rotary Peace Centers” – att uppmärksammas särskilt med ett besök för alla deltagare hos ”vårt” Peace Center i Uppsala på lördagen. Från Rotary Uppland (2350) har PDG Margareta Hölcke lett arbetet i zonkommittén med stöd av bl a PDG Suzanne Brenning, Cultural program, DGN Magnus Elfwendahl, Coordinator Uppsala, Richard von Essen, Brand and Story Advisor och Bo Sundmark, Speaker Advisor.


 

Den 8 och 9 oktober äger ett av våra största ”fundraising-event” rum i D 2370 och D2350 nämligen Opera Fantastica. För sjätte året i rad erbjuder vi ett enastående program med massor av ”örongodis”. Det finns fortfarande biljetter att köpa till föreställningarna. Så skynda skynda, biljetter kan köpas här för föreställningen den 9/10 kl 14 i Berwaldhallen och här för föreställningen kl 1700 samma dag och samma plats. Vill du hellre gå på någon av föreställningarna i Eskilstuna konserthall köper du biletter till föreställningen den 8 oktober kl 1400 här och till föreställningen kl 1700 här.

of-vi-affisch


 

Den 15 oktober deltar jag i vårt södra granndistrikts 2370 Distriktskonferens. Det är en svarsvisit på DG 2350 Lars Olof Nilssons deltagande i vår Distriktskonferens. Där betonade Lars-Olof värdet av vårt fina samarbete när det gäller t ex Almedalen 2016 och Rotary Yrkesmentorer där vi tillsammans med 2370 skall ställa upp med ca 200 mentorer för nyanlända högutbildade med uppehållstillstånd.

14444708_1167087183359037_8977193508144421863_oTvå glada kollegor


 

Den 19 oktober genomför distriktet sitt årliga The Rotary Foundation seminarium på Östra Reals gymnasium Karlavägen 79 i Dramasalen sal 341 våning 3 kl 1800. OBS ! PLATSEN. Anmälan sker via ClubAdmin. Observera att deltagande i seminariet är obligatoriskt om klubben avser att söka District Grant eller Global Grant. Utöver detta krav gäller också att klubben skall skriva under en MoU samt att man bidrar till den Årliga Fonden. Tyvärr är klubbarna inte särskilt flitiga vare sig med att bidra till Årliga Fonden eller att utnyttja TRF medel trots att det är mycket enkelt. När det gäller bidrag har det insmugit sig ett fel i distriktets verksamhetsplan. Målet för klubbarnas bidrag till ÅF skall vara 30 USD och inget annat. Förra året nådde vi 21 USD per medlem/år så målet är inom räckhåll. Tänk på denna möjlighet att förstärka (DG) eller trefaldiga era projektbudgetar (GG). District Grant kan även användas till att förstärka stipendier t ex. Förra året fick alla som uppfyllde de formella kraven för DG sina sökta bidrag ! Det borde ju ha varit en kö där kommittén kunde välja ut de bästa projekten. Pga av att vi har så pass få Global Grants har distriktet en hel del outnyttjade medel att disponera. Så bör det inte vara, därför vill jag uppmana klubbarna att överväga om ni inte tillsammans med några andra klubbar i distriktet och på plats och t ex en  finansiell partner kan skapa bra Global Grant projekt inom TRFs fokusområden. Våra medel ska inte ligga outnyttjade till ingen glädje.


 

Den 24 oktober är det World Polio Day som klubbarna uppmanas att uppmärksamma. Vecka 43 kan gott få bli en End Polio Now vecka där ni på era klubbmöten uppmärksammar det fantastiska arbete som Rotary uthålligt har drivit i 30 år. Vi är nu mycket nära en poliofri värld men våra insatser behövs en kort tid till. Visa gärna denna video om arbetet i Pakistan en av de tre länder där vårt arbete fortfarande behövs. Diskutera också hur klubben ska kunna nå målet 25 USD/medlem i år.

Världspoliodagen kommer att uppmärksammas över hela världen och hela Rotaryvärlden. Information från vår zonkoordinator om det aktuella  läget i arbetet med att utrota polio samt mer om World Polio Day och vad klubbarna kan göra finns här.


 

Den 12-13 november äger den första omgången av Rotary Leadership Institute rum i Stockholm. Program och inbjudan har sänts ut till klubbarna och gensvaret har varit mycket gott. Första omgången är nu full men om fler anmäler sig kommer vi att dubblera detta utbildningstillfälle redan i höst. Anmäl dig på ClubAdmin.

rli-broschyr

2016-09-26-20-57-08

Vår målbild för distriktet 🙂

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s