Distriktskonferensen 2016

Jag beklagar er kära medlemmar som missade årets Rotary-begivenheter i D2350. Distriktsmiddagen den 23 sept med 120 partysugna glada gäster, ”vansinnigt god mat” och svängig storbandsmusik av Jazziorerna blev en avspark för en härlig Rotaryhelg. Efter denna kväll tror jag att vi vi vid sidan av alla frukost-,lunch- och middagsklubbar nu också kan starta en nattklubb ! Ett stort tack till Björn Manne WidellUrsula Elmehagen och Marie Persson för ett kanonlyckat arrangemang.

Bilder från middagen hoppas jag snart kunna lägga upp.

Sen blev det bara bättre med distriktskonferensen den 24 sept som samlade 150 Rotarianer och Rotaryvänner som inte bara ville roas utan även oroas. Det blev en heldag med insikter,inspiration,kärlek och sång. 24 utställare spred kunskap om Rotary´s och våra samarbetspartners viktiga insatser i världen och på hemmaplan. Carnegie bjöd på lunch och Ortens vatten drack vi till. Nespresso bjöd på kaffe och Cheesecake Palaces cheesecakes njöt via av medan vi minglade. Tack kära sponsorer inte minst Rinkebyskolan som så generöst lät oss vara där i år igen. Tack Carina Rennermalm. På scenen mötte vi fantastiska människor som Barbara Pawlisz IPDG frpn Polen som gjort underverk och startat en rad nya klubbar.SEn vår granne Lars Olof Nilsson från 2370 som hyllade vårt samarbete. Peter Wallensteen och Awais Sheikh samt årets Rotary Peace Fellows talade tillsammans med Barbara om vad Rotary kan gör för fred och avspänning i världen och i förorten.

Vi blev inspirerade av Adiam Tedros, Anders Nilsson, Anders Lindh och Liselotte Norén som berättade om Rotary Nya Järva och av Annika Castwall som berättade om Ung Företagsamhet som vi kommer att intensifiera samarbetet med. Dagens grand final var Milad Mohammadi som berömde oss för att vara, men också krävde att vi är, förebilder för unga. Påminde oss om vikten att hålla värderingar högt och att alla kan nå sina mål om de har förebilder och möter krav och att lika barn kanske leker bäst men att olika barn har roliga lekar. Tack alla medverkande för en storartad dag som  inleddes med gospelträning med Cedwin Sandanam från Tensta Gospel och på eftermiddagen av rös vi av  Doreen McAfrica’ Ndagire Tensta Gospels lead vocal som gav oss
A Tribute to Nina Simone. Wow !! 

14484714_1192105620846091_7251159998565040923_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s