Dags att föreslå guvernör

Nu är det dags att föreslå Distriktsguvernör för 2019-20 i vårt distrikt.
I den sk procedurhandboken föreskrivs bl a  följande kvalifikationskrav för en blivande guvernör
1) vara aktiv medlem i en klubb i distriktet (RI:s stadgar 15.070.1.)

2) ha tjänstgjort som president i en klubb under en hel ämbetsperiod eller ha varit första president i en ny klubb och ha tjänstgjort under hela perioden från den dagen klubben grundades till 30 juni, förutsatt att den perioden är minst sex månader (RI:s stadgar 15.070.3.)

3) visa vilja, engagemang och förmåga, fysiskt och på andra sätt, att fullfölja de uppgifter och påta sig det ansvar som det innebär att vara distriktsguvernör, såsom anges i RI:s stadgar, paragraf 15.090. (RI:s stadgar 15.070.4.)

Jag vet att det finns många medlemmar som skulle bli utmärkta guvernörer så diskutera med din styrelse vilken tidigare (eller sittande) presidenter i klubben som du bedömer skulle vara lämplig och fråga honom/henne om han/hon vill bli föreslagna till detta hedersamma, ansvarsfulla  och stimulerande uppdrag. Kanske är det du själv ?

Klubbarnas förslag meddelas Nomineringskommittens ordförande PDG Suzanne Brenning (suzanne.brenning@telia.com)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s