Yrkestjänsten och Rotary 2.0

Rotary´s rötter är yrkesnätverket. Där är vi originalet medan alla andra vare sig de heter Linked in eller Round Table eller BNI är kopior. När det är som bäst är yrkesnätverket både brett och djupt. Brett i bemärkelsen över alla yrkesgränser och branscher och djupt så till vida att det kan spänna över flera generationer. Hur många yngre yrkesverksamma får tillfälle att regelbundet träffa och ta del av erfarenheterna hos seniora ledare i affärsliv och förvaltning ? Detta har Rotary kunna erbjuda och dit måste vi åter komma tillbaka. Det är Rotary 2.0. Ett utvecklat yrkesnätverk i klubbarna och i Rotary är ger ett betydande medlemsvärde och ger oss också styrkan att ta på oss stora uppgifter som t ex integrationsprojekt.

På distriktsnivå är det yrkestjänstgruppen som driver detta (åter-)utvecklingsarbete och stöttar klubbarna med råd och dåd och goda ideér. Gruppen presenterar sig här:

bild2

bild1-1

En av de aktiviteter eller erbjudanden som yrkestjänstgruppen bidragit till är de s k Affärsnätverken som startats i samarbete med Företagarna. Dessa möten sätter fokus på aktuella frågor och uppgifter för entreprenörer och företagare. RBN möten är inte Rotary men är avsedda att komplettera och öka attraktionskraften hos Rotary och är goda exempel på relevanta samarbetsaktiviteter mellan klubbar och med aktörer utanför Rotary.

bild1-2

rbn-stefan-sebo-int

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s