Nytt Rotary-år startar !

Efter en välbehövlig sommarvila för oss alla börjar nu Rotary året 2016-17. Följande aktiviteter i närtid vill jag särskilt berätta om och fästa er uppmärksamhet på:

Den 18 augusti träffas distriktsstyrelsen för första gången hos vår skattmästare Gunnar Folkesson i Uppsala. Bokslut och förslag till budget för 2017-18, distriktskonferensen och planering av höstens arbete står bl a på dagordningen.

Den 21 augusti börjar den internationella ledarskapskurs som är ett samarbete mellan klubbarna Stockholms Västra, Kungsholmen Frukost och Uppsala Carolina och D 2231 (Polen). En grupp på 21 unga ledarämnen kommer att under tre dagar i Gdansk att få vara med om en intensiv övning i ledarskap. Åtta deltar från Sverige och tretton från Polen där denna kurs är deras första egna RYLA. Jag återkommer med rapport !

Den 26 augusti   kl06:45 är det tid för den första sammankomsten efter sommaren i  Rotary´s och Företagarnas gemensamma Affärsnätverk Bålstapendeln.
Frukost, föredrag och ”allmänt mingel” där vi knyter fler värdefulla kontakter.  Ämnet för fredagens föredrag är:

Vad är på gång med elbilar och laddinfrastruktur?  – med Mia Simm från Energirådgivarna!

Anmälan till: tommyfredriksson@telia.com – Järfälla Rotaryklubb
(inga krav på medlemskap i Rotary eller Företagarna)

Den 30 augusti samlas distriktsteamet för kickoff på Courtyard Marriot Hotel i Stockholm. Hur vi bättre kan stötta klubbarna i distriktet med de strategiska utmaningarna Attraktion, Integration och Kommunikation kommer att diskuteras liksom arbetet med att starta nya klubbar.

Den 31 augusti har Rotary Stockholm Strand och Rotary Kungsholmen mentorskapsmingel  kl.18.00. Syftet är att inom ramen för det gemensamma projektet Academic Power med Botkyrka kommun attrahera fler mentorer till utlandsfödda akademiker så att de kan integreras i samhället genom att lära sig svenska språket och kulturen bättre. Se program och anmäl dig här.

Den 4 september deltar en grupp intresserade och hängivna kamrater i RLI’s -Rotary Leadership Institute facilitatorsutbildning. Ledarskapsutbildningen äger sedan rum den 12 november för alla intresserade nuvarande och blivande ledare och funktionärer. Anmäl er till vår distriktsinstruktör Peter Moberg petermoberg7@gmail.com

Den 6 september har sedan Yrkestjänsten sitt viktiga och emotsedda uppstartsmöte för alla YT-ansvariga i klubbarna och alla andra som vill hjälpa till att återupprätta yrkesnätverket i klubbarna och Rotary. Det är yrkesnätverket som ger medlemsvärde och som är vår främsta resurs i det humanitära arbete vi gör på bl a integrationsområdet. Jag tänker då på de projekt som pågår och planeras när det gäller mentorskap, entreprenörskap och ledarskap i distriktet. Anmäl er här till detta viktiga evenemang.

Redan dagarna innan har jag dock kommit igång med klubb-besöken. Först ut är Uppsala Södra 26 augusti följt av Uppsala Linné, Norrtälje Roden och Waxholm den 29 augusti, Uppsala Glunten 30 augusti och Djursholm Svitiod, Järfälla och Ekerö den 31 augusti. Under september och oktober kommer jag att genomföra huvuddelen av besöken men eftersom fredagar är en så populär mötesdag så äger det sista besöket rum så sent som fredagen den  2 december då jag kommer till Sollentuna Tureberg. Jag hoppas att få träffa så många som möjligt av er alla 3 298 medlemmar i distriktet och med er få tala om hur vi kan spänna bågen ännu mer i vårt arbete med att utveckla oss själva, vår organisation och vårt arbete med ”Service above Self”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s