Är du medlem i Rotary eller Rotarian ?

Vilka begrepp vi använder oss av när vi ska beskriva vår organisation är inte oväsentligt. Själv anser jag i likhet med många mogna Rotarianer att ”medlem i Rotary” signalerar en passiv hållning. Inledningsvis måste man naturligtvis som ny i Rotary´s värld få tid att orientera sig och hitta sin roll. Men vi vill ju ha aktiva engagerade människor i Rotary som är beredda att dela med sig av sina nätverk, sin tid och resurser för att göra gott i världen. Ju snabbare du får det klart för dig att i Rotary förväntas du bidra, desto snabbare går du från att vara medlem till att bli Rotarian.

So remember T1617EN_PMS-C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s