Sista klubb-besöket !

En Rotary-guvernörs främsta och roligaste uppgift är att besöka alla klubbar i sitt distrikt. Genom dessa besök bildar man sig en uppfattning om klubbarna och kan förmedla den vision och budskap man har för utvecklingen av Rotary i sitt distrikt. I bästa fall kan man påverka den genom att inspirera och ge vägledning. Fredagen den 13 (!) januari genomförde jag mitt 65:te och sista klubb-besök på Rotary Lidingö. För er som inte varit på era klubbar när jag besökt dem kan ni (om ni ids) lyssna på mitt budskap här

Vad har jag då lärt mig ?  Det helt dominerade intrycket är att det står mycket bättre till i klubbarna än vad jag trodde innan. Eftersom det är det bästa jag vet är att få ompröva mina fördomar så har det varit en mycket positiv upplevelse att få besöka, träffa och lära känna så många sympatiska, engagerade och intresserade Rotarianer. Bara en handfull klubbar kämpar för sin överlevnad och dem har jag försökt ge ideér och inspiration till hur man kan bli attraktiv genom t ex profilering. Flertalet är välskötta och prydliga Rotaryklubbar där det bedrivs en imponerade mängd lokala och globala projekt och verksamheter som jag ska försöka ge några exempel på framöver. Vi har mycket att vara stolta över i Rotary och jag uppmanar alla klubbar att berätta vad ni gör. På era hemsidor, på Facebook och i era lokalsamhällen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s