2017 – The Rotary Foundation Centennial Year

Ingen Rotarian i distriktet torde väl ha missat att Rotary Foundation fyller hundra år 2017 . Fondens fokusområden framgår av videon nedan.

Enligt den välrenommerade amerikanska siten Charity Navigator ligger Rotary Foundation topp när det gäller financial performance, accountability and transparency. Vi kan alltså på alla sätt vara stolta över ”Our Foundation”.

Årets Rotary Convention i Atlanta den 10-14 juni kommer i hög grad att forma sig till en ”Centenntial Celebration” av Rotary Foundation och den äger ju rum i den stad där idégivaren och skaparen av fonden RIP Arch Klump kom från. Från distriktet har hittills 23 personer registrerat sig för Convention. Min förhoppning är att få leda en stor delegation från Rotary Uppland så kolla in programmet och registrera dig.

Här hemma hoppas jag att klubbarna kommer att uppmärksamma detta jubileum, gärna genom att planera och genomföra projekt med bidrag från fonden. Vi är i vårt distrikt tyvärr notoriskt dåliga på utnyttja fonden. Det finns goda möjligheter att delta i internationella projekt utan att behöva ta ansvar för projektadministration. Kontakta Eva Wenström ordförande i vår District International Service Kommitté som kan guida dig. Det finns ju också goda möjligheter att skapa lokal distriktsprojekt med stöd av fonden. Ger er klubb ut stipendier kan de toppas med bidrag från fonden.

I distriktet planerar vi en Centennial Celebration i form av en fredskonsert i sommar med toppartister. Arrangemanget kommer att genomföras i samarbete med vårt granndistrikt 2370 och vår partner Non Violence Project  Håll utkik efter inbjudan.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s