Mentorer och praktikplatser efterlyses !!

Att främja integrationen är som du vet en prioriterad uppgift för Rotary i vår lokala engagemang. Att bli mentor för en invandrad som behöver förstå det svenska samhället och arbetslivet samt få kontakter är en betydelsefull insats du kan göra.

Nu är hela Rotary Uppland med i den snart landsomfattande verksamheten Yrkesmentorer inom Rotary ideell förening  Vi är glada att mer än 60 rotarianer i Uppsala län redan ställer upp som mentorer.  I resten av distriktet kommer vi att behöva mobilisera kanske 3-4 gånger fler när  vi tillsammans med vårt granndistrikt 2370 nu träffat avtal med Stockholms län länsstyrelse om ett mentorprojekt för hela Stockholms län.

Rekrytering av en projektledare pågår. Hen kommer att anställas av Stockholms stad som åtagit sig att vara projektägare och administrera projektet. Arbetsförmedlingen kommer att välja ut adepter som i regel är högutbildade och redan kan svenska någorlunda. Alla adepter har permanent uppehållstillstånd. Vår uppgift blir att mobilisera  mentorer och det är min förhoppning att du och många andra Rotarianer tar vara på denna möjlighet att göra en viktig insats. Det är mycket enkelt. Klubbarna behöver inte engagera sig utan det är du själv som anmäler ditt intresse till mig enklast genom ett mail till mig

Vi återkommer med ytterligare information om utbildning och matchning efter årskiftet.


 

För ungdomarna i högstadieskolorna är det viktigt att kunna få praktikplatser (PRAO) på riktiga arbetsplatser för att få en förståelse för arbetslivets krav och för att kunna visa upp sin förmåga och börja bygga CV. I Järvaområdet är ungdomarnas föräldrars eller skolornas kontaktnät sällan tillräckliga och därför har Rotary Nya Järva (ub) sagt att man vill se om Rotationerna i distriktet kan hjälpa till. Jag vill därför uppmana alla er som kan erbjuda en praktikplats för en kortare tid att anmäla det till Adiam Tedros som kan föra denna information vidare till skolor i området.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s