Frihet är det bästa ting…….3

Min artikel ”Frihet är det bästa ting ……2”  har tyvärr missuppfattats av några medlemmar som tråkigt nog inte utnyttjat möjligheten att ge kommentarer direkt för då hade missuppfattningen lätt kunnat korrigeras i en öppen debatt. Istället har jag på omvägar fått höra att jag förfäktar nya tvingande regler istället för dem vi just blivit befriade från. En sådan hållning är mig fullkomligt främmande de vet de som känner mig och som läst eller hört vad jag uttrycker om Rotarys framtid.

Klubbarna har äntligen blivit myndiga men med frihet följer ansvar det vet alla vuxna. Så hur vi på frivillig grund skulle kunna säkra det engagemang som hela Rotary bygger på är det jag vill stimulera till tankar om. Mitt förslag är att var och en får välja vad man vill bidra med. Och hur vi kan premiera närvaro i verksamheten och inte bara på stolen som tidigare. Här tror jag vi måste bli mycket bättre på att visa vår uppskattning. Detta är mina tankar och jag hoppas ni alla kan bidra med andra förslag. Det handlar således inte om regler utan om klubbkulturer och attityder. Varje klubb bör fundera på sina och hur de bidrar till trivsel och attraktivitet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s