Rotarianer gör en insats – erbjud en PRAO plats !

Att erbjuda möjligheter till praktik/arbetslivserfarenhet s k PRAO till 15 åringar elever bosatta i Järva området är ett av de brobyggande initiativen hos Rotary Nya Järva u.b.

PRAO är under en kort period komplement till den teoretiska utbildningen i ämnet samhällskunskap  och en del av varje elevs utbildning  i årskurs 8 i den svenska grundskolan. PRAO äger rum under höstterminen.

Med syftet att bidra till ett inkluderande samhälle kommer Rotary Nya Järva u.b. länka mellan skolor i Järva och Rotarys nätverk där vi tror att det finns Rotarianer som med intresse vill stå till tjänst med PRAO-platser.

Som Rotarian och  företagare kan du här göra en investering i en framtida medarbetare och samhällsmedborgare.

Att erbjuda PRAO-platser till våra 15 åriga elever innebär att ditt företag under en 1 eller 2 veckor får du ta ansvar att visa det praktiska arbetslivet och berätta om kultur och dagliga sociala koder på arbetsplatsen.

Rotary tror på ett samhälle där finns win-win situationer för alla elever som kämpar och vill gå vidare i livet. Genom PRAO perioden får eleverna lära känna ett arbetsmiljö de inte kunnat veta om annars. De får inspiration och har fått prova på något som kan rikta deras val inför gymnasiestudier.

Anmäl ditt intresse med ett mail till Fereshteh (fkarbalaii@gmail.com)

2 reaktioner på ”Rotarianer gör en insats – erbjud en PRAO plats !

  1. Food Safety AB har under 2016 haft en praoplats för tjänsten inom livsmedelshygien i samarbete med Rotary Kungsholmens mentorsgrupp. Den unga damen har praktiserat hos oss i 12 veckor och vi ha sedan kunnat timanställa henne för arbetstoppar vi haft. En bra och nyttig erfarenhet för oss alla på företaget. Rekommenderas varmt! /MVH Lydia Banderby.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s