Klubbarna i topp

Rotarys motto ”Service above self ” tror jag alla känner men att postulatet ”One Profits Most Who Serves Best” utgör den filosofiska grunden för serviceorganisationen Rotary är kanske inte lika känt.

De Rotarianer eller klubbar som är mest engagerade och/eller bidrar mest till Rotarys arbete i världen kan därför känna stor glädje och tillfredställelse. I vårt distrikt är det några klubbar som kan känna denna extra stoltheten och som också har blivit särskilt uppmärksammade av Rotary International.

Som framgår av tidigare bloggpost har under Rotaryåret 2015-16 Rotary Stockholm Strand bidragit med 131,14 USD per medlem till Rotary Foundation vilket är distriktets absoluta topp-placering. Genom att varje medlem personligen  bidragit med mer än 100 USD under året är det också vår enda klubb som fått utmärkelsen 100% Rotary Foundation Sustaining Member Club.

På andra plats kommer Rotary Stockholm International som bidragit med  i genomsnitt 130,08 USD per medlem under förra året. Och på tredje plats Rotary Djursholm som med sina 121,22 USD också har uppnått målet att stödja Rotary Foundations verksamhet med mer än 100 dollar per medlem och år.

Dessa klubbar har jag haft glädjen att personligen tacka för deras generositet. Och det är värt att notera att dessa klubbar inte bara utmärker sig med sin generositet utan också bedriver en intensiv projektverksamhet och har en hög närvaro i verksamheten och mötena. Låt dem vara förebilder för alla oss andra.

När det gäller bidrag till End Polio Now kampanjen vill jag räkna upp inte mindre än de femton klubbar som ligger i topp. Det är utan inbördes rangordning : Arlanda, Danderyd, Djursholm,Sigtuna,Solna Haga, Stockholm City Första Frukost,Stockholm Kungsholmen Frukost,Stockholm Djurgården,Stockholm Klara,Upplands Väsby Bredden,Uppsala Aros,Uppsala Glunten,Uppsala Norra,Vallentuna och Östhammar.Ett stort tack för era bidrag.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s